На 21 януари, по стар стил, в народния календар се

...
 На 21 януари, по стар стил, в народния календар се
Коментари Харесай

КМЕТЪТ АЛКИН НЕБИ С ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ПО ПОВОД ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

 На 21 януари, по остарял жанр, в националния календар се отбелязва Бабинден. Празникът е прототип на днешния Ден на родилната помощ и е в чест на всички лекари и медицински експерти, които способстват за раждането на нов живот. По този мотив, Кметът на Община Кубрат Алкин Неби поздравява всички лекари и медицински експерти.

„ Уважаеми лекари и акушери,
-->
Сърдечно Ви приветствам по случай професионалния Ви празник, като удостоверявам своето почитание към Вас за благородния труд и всеотдайността, спомагаща за раждането на всеки нов живот! Дарявайте усмивки на доста родители, помагайте на бял свят да се появяват здрави и красиви деца, тъй като те са нашето бъдеще в община Кубрат и нашата свидна Родина. Бъдете сигурни, че Вашето отношение, труд и усърдие се ценят надълбоко! Използвам днешния празничен ден, с цел да изразя своето откровено почитание и благодарност към всеки един от Вас! Честит празник, цветущ Бабинден! “се споделя в приветствения адрес на кмета Неби.

Всеки от нас дължи признателност на акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и всички експерти, които работят в отделенията за грижи към родилката и бебето. Денят на родилната помощ се чества от 1951 година, когато с декрет на Народното събрание е избрана датата 21 януари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР